Halda dæg skønne i sommar! Tips frå Elin F.

09.06.2015 23:46

 fuglane syng og sola skin, endeleg er sommaren her igjen ...

Her nokre tips til dei som vil stella seg litt ekstra i sommar.

  • Beskytt huda di med solkrem, skjølv om du har mykje pigmenter ( då kan du om du ynskjar bruka ein med låg solfaktor).  For mykje soling utan solkrem kan du få tørr og irretert hud av og tidlig aldring av huda. 

Det er også lurt og beskytta huda med tanke på hudkreft og føflekkreft.  Rådfør deg med ein som jobber i butikken  og finn den solkremen som passar deg. utvalget er stort  J

(liten ,høg fakor, dyre eller billigara merke, med tan osv) 

Bruk også "after sun"  etter at du hat vert i sola. :)

  • Bad i sjøen i sommer (om det ikkje er for kaldt :p ): saltvatnet er bra for huda Dersom du badar mykje i saltvatn i sommar, held du huda di fin heile sommaren. Om du har psoriasis, eksem, sår, kveser eller  anna hudproblem er sjøvatn velig bra. gjer hol på kvesa eller på eit sår så blir det rensa.


  • Sia huda kan verta tørr er det lurt og bruka body lotion av og til. Her er også utvalget stort, men eg anbefaler og bruka ein heilt enkel parafymerfri variant. Skjølv liker eg ikkje og bruka alt for dyre body lotionar. ( Og det  stemmer ikkje alltid at alt som er dyrt er det beste. )Billig er også bra!.


  • Det er også lurt og bruka noko på lippene som enten beskytter  for sola eller fuktigheitsgivande. helst begge deler.

Sminke

  • Eg anbefalar å ikkje bruka mykje sminke om sommaren. Dropp Eyliner, brunkrem, grunnlagskrem, sterke leppstifter, rouge, osv, spesielt alt på ein gång. Då skjuler du naturlige vakre gløden sommaren gjir deg! :)


  • Om du skal bruka smike er det fint med augenskygger fargar, mix noko som du synest er fint samen som passar deg og augene dine, og ein lipgloss som er fin til, ver kreativ!

                    


Tags

Listen med tags er tom.